Volvos nya eldrivna maskiner

Välkommen till ett nytt blogginlägg och välkommen till Volvos nya eldrivna entreprenadmaskiner. I detta inlägg kommer vi att diskutera och prata om Volvos nya eldrivna grävmaskiner och hjullastare. Volvo har verkligen en tanke på att revolutionera branschen med deras nya maskiner. Vi hoppas vi någon gång får möjligheten att sälja deras maskiner i vår E-handel på Nordisk Maskin.

Volvo lanserar nu de elektriska kompaktmaskinerna L25 Electric och ECR25 Electric från Volvo Construction Equipment (Volvo CE). Maskinerna presenterades på den internationella branschmässan Bauma 2019 och har under våren rullats ut på utvalda marknader. Nu är det äntligen dags för Sverige att få uppleva elektromobilitet från Volvo.

De två nya kompakta elektriska anläggningsmaskinerna, en kompakthjullastare och en minigrävare, är 100 procent eldrivna. Med nollutsläpp samt låga bullernivåer och vibrationer är dessa maskiner det perfekta valet för arbetsplatser i städer eller annan känslig arbetsmiljö. Maskinerna kräver mindre underhåll, har förbättrad förarkomfort och uppfyller stränga miljö- och bullerregler.
L25 Electric är en 5-tons kompakthjullastare som på en laddning har en drifttid på upp till åtta timmar beroende på applikation. Med extern snabbladdare kan den laddas på två timmar. Minigrävaren ECR25 Electric väger 2,7 ton och har en kontinuerlig drifttid på upp till 4 timmar beroende på applikation och kan snabbladdas upp till 80 procent batterikapacitet på endast 50 minuter.
Vi kommer att skriva lite kort information om varje maskin i den här texten, för den som är sugen att veta mer. Se avsnittet nedan:

Högpresterande eldriven minigrävare ECR25 Electric

Volvos grävmaskin Volvo ECR25 Electric har verkligen förändrat spelreglerna. ECR25 är först ut i deras serie av eldrivna minigrävare. Maskinen styr av batterikraft och användaren får verkligen all prestanda som behövs. Volvo CE rör sig verkligen mot en positiv framtid och nu kan även du som grävmaskinist göra det också.

Här finns en video om Volvo ECR25 Electric

Nya kompakta hjullastaren Volvo L25 Electric

Volvos nya hjullastare Volvo L25 Electric är den absolut senaste utvecklingen från Volvo. Detta är deras nya satsning inom hjullastare och då har Volvo varit aktiva i över 65 år med att tillverka hjullastare till världens alla behov. Volvo L25 Electric levererar den bästa prestandan som du kan vänta dig och detta med utsläppsfri eldrift. Den här hjullastaren kan du räkna med att den levererar – tystare, renare och med betydligt bättre komfort.

Här finns en video om Volvo L25 Electric

Dessa två nya stjärnskott från Volvo är 100 % eldrivna och med nollutsläpp samt otroligt låga bullernivåer och vibrationer. Ett perfekt val för arbetsplatser i städer eller annan känslig arbetsmiljö som kräver lägsta möjliga buller och vibration. Både ECR25 och L25 kräver betydligt mindre underhåll än deras andra maskiner. Du får även en betydligt bättre förarkomfort.

Upplev tystnaden

När du använder Volvos eldrivna entreprenadmaskiner så slipper du dräneras av det alltför välbekanta motorljudet. Du slipper den ständiga huvudvärken och kan istället välkomna dina medarbetare och njuta av en tyst och skön arbetsdag. Nu kan du äntligen fokusera till 100%.

Renhet

Världen mår bättre utan skadliga utsläpp och det blir i slutändan en bättre värld för oss alla. Med Volvos nya eldrivna entreprenadmaskiner så finns det inga avgaser att ta hänsyn till. Du kan i princip arbeta vart som helst, till och med inomhus ifall du skulle behöva.

Högre komfort

Ständiga vibrationer kopplas alltför ofta till hälsoproblem som exempelvis ryggvärk, trötthet och konstant huvudvärk. Vibrationerna i Volvos nya eldrivna entreprenadmaskiner är minimala och borde resultera i att du mår bättre när du väl kommer hem från ditt arbete.

Här kommer lite tekniska specifikationer för Volvos nya eldrivna entreprenadmaskiner

L25 Electric

Maskinvikt 5 000 kg
Drivlina för elmotor (topp) 36 kW
Arbetshydraulik för elmotor (topp) 32 kW
Kapacitet, standardskopa 0,9 m3
Kinematik med redskapsfästets konstruktion Z
Tipplast (ISO/DIS 14397-1) 3 300 kg
…vid full sväng 38 grad
Brytkraft 54,5 kN
Hydraulisk lyftkapacitet, max 55 kN
Gaffel nyttolast 80 %
Max. körhastighet – högfartsversion 16 km/h
Batterispänning 48 V
Batterikapacitet (helt paket) 39 kWh
Laddningstid för internt batteri 230 VAC 8 A~20 timmar
Laddningstid för internt batteri 230 VAC 13 A~13 timmar
Laddningstid för internt batteri 230 VAC 16 A~12 timmar
Laddningstid för externt batteri 400 VAC 32 A~2 timmar
Ungefärlig drifttid (beroende på applikation) Upp till 8 timmar

ECR25 Electric

Maskinvikt 2730 kg
Max. grävdjup 2761 mm
Max. tömningshöjd 2957 mm
Körhastighet, låg och hög 2,4/4,5 km/h
Brytkraft 22,3 kN
Rivkraft (skaftets brytkraft) 17,8 kN
Totalbredd 1550 mm
Totallängd 3876 mm
Hydraulpumpens maxflöde 58 l/min
Elmotor (topp) 30 kW
Batterispänning 48 V
Batterikapacitet (helt paket) 20 kWh
Laddningstid för internt batteri 230 VAC 8A ca 10 timmar
Laddningstid för internt batteri 230 VAC 10A ca 8 timmar
Laddningstid för internt batteri 230 VAC 13A ca 6 timmar
Laddningstid för internt batteri 230 VAC 16A ca 5 timmar
Laddningstid för internt batteri 230 VAC 15A ca 10 timmar
Laddningstid för internt batteri 400 VAC 32A ca 50 minuter för 80 % laddning
Ljudtrycksnivå (LpA) vid förarplatsen 74 dB
Ljudtrycksnivå (LpA) runt maskinen 84 dB
Ungefärlig drifttid (beroende på applikation) Upp till 4 timmars tid

Detta är saxat från vår samarbetspartner Swecon och källan hittar du här.

Här kan du se när Maskinkanalen testar Volvos nya maskiner:

Den 14 oktober öppnar Volvo CE bokningssidan för de elektriska maskinerna. Genom att registrera sig i förbokningsverktyget kan kunderna reservera en plats i produktionskön för de eldrivna maskinerna. Därefter kommer kunderna att erbjudas att lägga en order på maskinerna för leverans under våren 2021. Perfekt för dig som går i tankarna på att satsa mer på en eldrift i ditt arbete. Passa på att förboka, redan idag – vad väntar du på?!

Vilka är Volvo CE?

Volvo som tillverkar de nya eldrivna entreprenadmaskinerna står för erfarenhet, expertis och lösningsorienterat. Volvo är en ledande internationell tillverkare av topprankade entreprenadmaskiner och har idag över 14 000 anställda, vilket gör dom till ett av de största företag i sin bransch. Volvo har ett heltäckande produktprogram med tillverkning, service och support över hela stora världen. Volvo lovar dig att dom har rätt maskin och rätt lösning så att du klarar av dina arbetsuppgifter på ett smidigt sätt.

För Volvo så står innovation i grunden och är en del av deras företagskultur och hela arbetskedjan. Totalt har Volvo över 180 års erfarenhet av entreprenad- och innovation, vilket gör att dom ligger i framkant vad gäller den tekniska utvecklingen. Det är viktigt för Volvo att ligga i framkant för att bibehålla konkurrenskraften och säkra en lönsam tillväxt under en lång tid.

Eftersom Volvo garanterar en bra lösning för dig genom att lyssna på branschens önskemål, så kan dom garantera dig en sänkt ägandekostnad och samtidigt öka din inkomst eftersom du kan sköta dina arbetsuppgifter på ett smidigt sätt. Om du är kund hos Volvo så innebär det att du får en fullständig uppsättning av tjänster och Volvo erbjuder sina kunder ett långsiktigt arbete för att skydda din egna vinst och för att kunna erbjuda högkvalitativa reservdelar. Volvo strävar alltid efter att ge varje kund en god avkastning på eventuell investering i nya maskiner eller redskap.

Om du skulle köpa en maskin av Volvo Construction Equipments och deras återförsäljare så är Volvo redo att ge dig stöd och support i alla skeden. Volvo garanterar att du får den service som du behöver för längsta möjliga maskinlivslängd. Passa på att köpa deras nya eldrivna entreprenadmaskiner – du kan känna dig trygg med Volvo och deras återförsäljare!

Redskap och verktyg från Nordisk Maskin

Önskar du en ny eldriven maskin från Volvo och behöver köpa nya redskap i samma veva, så tipsar vi dig om att besöka oss på Nordisk Maskin och navigera runt bland våra redskap och verktyg. Det kan möjligtvis behövas nya skopor och dessa hittar du på NordiskMaskin.se under den här länken.

Kräver Volvos eldrivna maskiner mindre underhåll i det långa loppet?

Det är faktiskt en av de större fördelarna med eldrivna entreprenadmaskiner. Elektriska komponenter, batterier och motorer är underhållsfria. Det borde avgöra en hel del för företag som är trötta på att mecka med maskiner dagarna långa.

Hur länge kan man förvänta sig att batterierna håller i de eldrivna maskinerna?

Batterierna i de eldrivna maskinerna är konstruerade för att behålla en kapacitet som överstiger 80 % efter maskinens första livslängd.

Kan man provköra en ny eldriven entreprenadmaskin från Volvo?

Grävmaskinen och hjullastaren med eldrift finns att provköra hos utvalda återförsäljare runt om i Europa. Kontakta Swecon för att boka en provkörning. Du kan alltid ringa 0589-102 32 eller mejla oss på info@nordiskmaskin.advago.se vid eventuella frågor.

Vi tackar för att du läst vårt blogginlägg om Volvos nya eldrivna entreprenadmaskiner. Vi hoppas du finner informationen nyttig och lärorik. Om du skulle ha frågor om Volvos nya maskiner så är du varmt välkommen att kontakta oss på Nordisk Maskin. Vår personal har kunskapen att besvara era frågor. Du kan antingen ringa oss på 0589-102 32 eller mejla oss på info@nordiskmaskin.advago.se. Vi besvarar våra kunders frågor och önskemål i en skyndsam takt.

Vi önskar dig varmt välkommen och kom ihåg att läsa nästa veckas blogg – mer intressanta grejer kommer att publiceras för er!

Vänliga hälsningar,

Teamet bakom Nordisk Maskin
www.nordiskmaskin.se
0589-102 32
info@nordiskmaskin.advago.se