Välkommen till magasinet

Hej,
Varmt välkomna till vårt första inlägg i vår nya bloggsatsning. Här i vårt magasin kommer vi att uppdatera med nyheter, tips, allmän info och våra framtida projekt. I den här texten kommer vi att prata en hel del om oss själva och våra fina samarbetspartners. Vi tänkte att det kan vara kul att få veta lite mer om varje partner som vi representerar här på NordiskMaskin.se. 

Vi börjar med oss själva, Nordisk Maskin.

Nordisk Maskin grundades under 2020 och lanserades även samma år. Vår tanke från början är att bli ledande i Norden när det gäller försäljning av maskiner, verktyg och redskap för lantbruk, skogsbruk och markentreprenader. Vi har satsat på att ta in produkter med hög kvalité och lång hållbarhet i kombination med att kunna erbjuda bra och ärliga priser till alla våra kunder. Vi gör ingen skillnad på små eller större företag – privat eller företagskunder – Alla är välkomna att handla hos oss. 

Vi som grundat Nordisk Maskin är tre entreprenörer som tidigare kommer från egna företag i entreprenadbranschen. Vi har lång erfarenhet av att arbeta med grävmaskiner dagligen och vi alla har en bred och lång kunskap om alla redskap och verktyg som finns att inhandla i vår webbshop. 

Under 2021 har vi som mål att växa och för varje månad som går skall vårt varumärke bli större i samband med att vi aktivt jobbar med vår branding och hur vi syns i sociala medier och reklamskyltar runt om i Sverige och Norden. 


I den här texten vill vi även berätta lite om våra samarbetspartners. Vi tänkte presentera dessa rakt upp och ner i denna artikel. 

SE-Equipment


SE-Equipment är vår leverantör som levererar och lagerhåller redskap för att snabbt kunna möta marknadens behov. SE-Equipment säljer enbart sina produkter via återförsäljare runt om i Europa och Nordisk Maskin är en av deras största återförsäljare i Norden. Samtliga produkter skickas från deras stora lager i Linköping. 

SE-Equipments stora ambition är att bli en komplett leverantör av redskap. Dom satsar ständigt på att bygga ut deras produktsortiment. Redan under 2016 tog man över verksamheten SE Wheel & Forks AB och deras produkter mot gaffeltruckar, vilket gjorde att deras sortiment blev ännu större. Idag driver man båda verksamheterna som en hel verksamhet. År 2019 förvärvade man FS Skopan och hela deras produktportfölj vilket gjorde att SE-Equipments sortiment växte ännu mer. 

I övrigt satsar man på en hög service, bra priser och goda relationer med sina kunder och försöker ständigt ta mark i Sverige och Europa genom deras återförsäljare. SE-Equipment säljer inga produkter själva i Sverige eller Norden, all försäljning går via Nordisk Maskin. 

Engcon

Engcon är ett bolag som har många år i branschen och redan under 1990 grundades Engcon AB av Stig Engström som utvecklade den världsledande tiltrotatorn. Under årens gång har nya bolag bildats och idag är Engcons organisation stor och kraftfull med tillverkning av många olika produkter. Engcon tar alltid fram produkter från start i en övergripande produktutveckling och sedan sköts all försäljning av deras försäljningsteam. Nordisk Maskin är en av många återförsäljare i Europa där Nordisk Maskin främst satsar på den nordiska försäljningen. 

Idag tillverkar Engcon en uppsjö av olika produkter som exempelvis tiltrotator, automatiska och hydrauliska redskapsfästen, massor av olika hydrauliska redskap samt mekaniska redskap. Man har även ett stort utbud av oljekopplingar, band/hjulstyrningar, handtag, grip, järnvägsgrip, ljud- och ljusmoduler, låssystem, redskapsgrindar och styrsystem. I princip alla produkter finns idag att handla hos Nordisk Maskin och om du saknar en viss produkt kan du bara höra av dig till vår kundtjänst på info@nordiskmaskin.advago.se. Vi lägger gärna till fler produkter ifall det finns ett tydligt behov hos våra kunder.

Engcon har även många bolag i andra länder utöver Sverige. Man har satsat mycket i Tyskland, Holland, Frankrike, USA, Kanada, Australien och Polen för att nämna ett gäng länder där Engcon idag är verksamma. 

Swepac

Swepac är ett svenskt företag som har sina rötter i Småland. Swepac har sedan starten av sitt företag satsat mycket på kvalitet, pålitlighet och noggrannhet. Deras drivkraft är att utveckla produkter tillsammans med sina kunder. Man satsar mycket på produkter som underlättar, förbättrar och ger god avkastning. Swepac har över 25 års erfarenhet i branschen och man vet verkligen vad man pysslar med när det gäller mekanik, digitalisering, ergonomi, arbetsmiljö och miljö. 

Swepacs produkter finns hos många företag runt om i Europa. Produkterna finns hos större företag och även hos mindre entreprenörer. Deras produkter passar verkligen många olika typer av verksamheter. Alla deras produkter är konstruerade och tillverkade för att klara av en krävande och professionell användning. Deras kärnområde är jordpackning, betongbehandling samt att maskinerna får ännu bättre ergonomi med lägre nivåer av buller och hand-arm vibrationer. 

Något som är positivt med Swepacs produkter som säljs hos Nordisk Maskin är att det finns en webbaserad reservdelsportal där man enkelt kan beställa hem reservdelar ifall man äger en produkt från Swepac. 

FleXiever


FleXiever är en samarbetspartner från Belgien som tillverkar sorteringsverk. FleXievers produkter är otroligt prisvärda och finns i både stora och små upplagor. Kanske är man ute efter ett litet sorteringsverk för att kunna transportera med sig på olika uppdrag, eller så kanske man vill ha ett större sorteringsverk för att klara en större mängd samtidigt. 

FleXiever har sedan 2010 tillverkat sorteringsverk och har under 10 års tid utvecklat otroligt många olika produkter som passar de flesta verksamheterna som har ett behov av ett sorteringsverk. FleXiever samarbetar i sin tur med SMO från Eeklo och SMO är högst ansvariga för utvecklingen och tillverkningen av samtliga produkter som säljs runt om i världen.

Om du är ute efter att beställa ett sorteringsverk från FleXiever hos Nordisk Maskin så kan du förvänta dig en kort leveranstid, snabb service vid reparationer och en tillverkare som gärna tar feedback från sina kunder. Nordisk Maskin kan stolt presentera sig som en återförsäljare av FleXiever och SMO’s produkter. FleXiever är en viktig del i Nordisk Maskins stora satsning i Norden och deras kvalitativa sorteringsverk kommer ha en stor betydelse i vår framfart på marknaden. 

HZM

HZM är Nordisk Maskins egna hjullastare som är en av våra storsäljare. Vi rekommenderar er om att läsa om våra hjullastare här.

I vårt sortiment på NordiskMaskin.se så finns det i dagsläget sex stycken hjullastare att välja mellan. Dessa går under namnen HZM L809, L811, L816, L825, L908 och L915. Den populäraste av alla maskiner är L809 som har en otroligt låg vikt på endast 2300 kilogram. I vårt kampanjpris just nu ingår skopa och pallgafflar och man kan få den levererad med en riktig hytt för endast 7000 kronor exkl. moms. 


Om du har frågor eller vill veta mer om våra HZM-hjullastare så tipsar vi dig om att mejla oss på info@nordiskmaskin.advago.se eller ringa till vår kundtjänst på 0589-102 32. 

——–

Nu har ni fått lite mer information om våra samarbetspartners och lite mer bakgrund om Nordisk Maskin. Vi ser verkligen fram emot att ta emot era förfrågningar och har ni frågor så rekommenderar vi er att kontakta oss direkt!

Nordisk Maskin AB
Kundtjänst telefon: 0589-102 32
Kundtjänst mail: info@nordiskmaskin.advago.se

Vart finns vi i Sverige: Arboga – Linköping

Vi tackar för att ni läst vår första text i vårt magasin. Hoppas ni kommer tillbaka – vi kommer att släppa en artikel per vecka!