Besök hos Swepac

Hej och välkommen till ännu ett inlägg i vårt magasin.

Här i magasinet lägger vi upp intressanta saker som händer hos oss på Nordisk Maskin men även tips, allmän information, guider och mycket annat. Detta görs för att skapa intresse och förtroende för våra viktiga kunder.

Vi som arbetar på Nordisk Maskin har en bakgrund inom entreprenadbranschen, detta har medfört att vi har valt leverantörer efter egna livserfarenheter med kvalitét i fokus.

Som många redan vet är vi på Nordisk Maskin stolta leverantörer av Swepacs produkter. Vi har valt Swepac som leverantör av markvibratorer och betongbehandlingsprodukter av just det skälet att kvalitét och pålitlighet är några viktiga nyckelord gällande Swepacs produkter.

Under rådande pandemi har våra besök hos leverantörerna minimerats för att inte bidra till smittspridning. Det har självklart påverkat oss negativt eftersom vi strävar efter att ha kontinuerlig kontakt med våra leverantörer. Vi anser att nära kontakt stärker banden mellan oss på Nordisk Maskin och leverantörerna men skapar även trygghet för er kunder.

 

Swepac Ljungby

Resan till Swepac i Ljungby startade tidigt på morgonen från våra lokaler i Linköping. Framme i deras nya fabrik träffade vi vår kontaktperson som tog emot oss med varm hand. Vi började rundvandringen i fabriken i deras showroom, där Swepac visar upp alla produkter som tillverkas i fabriken. Mitt i rummet stod Swepacs nya serie av markvibratorer, modellerna FB 155, FB 280 och FB 515. 

Här nedan får ni en kort presentation på Swepac nya generation av markvibratorer:

 

FB 155 är en bensindriven framåtgående och bakåtgående markvibrator som har ett remdrivet hyraulsystem. Handtaget är ergonomiskt avvibrerat. Gånghastigheten regleras steglöst med hjälp av reglaget på handtaget. Chassi och ram är varmförzinkat och bottenplattan är gjord av Hardoxplåt för att möjliggöra längsta möjliga livslängd.

 

FB 280 är en dieseldriven framåtgående och bakåtgående markvibrator där vibratorsystemet är helhydrauliskt. FB 280 kan utrustas med Swepac Connectivity som är en molntjänst, i den loggas gångtid, maskindata, positionering och stöldskydd.

 

FB 515 är en tung framåtgående och bakåtgående markvibrator som har ett helhydrauliskt vibratorsystem där gånghastigheten är ställbar från det avvibrerade handtaget. FB 515 kan utrustas med Swepac Connectivity som är en molntjänst där gångtid, maskindata, positionering och stöldskydd loggas.

 

 

Swepac´s fabrik

Efter besöket i deras showroom fortsatte vi rundvandringen vidare ut i själva fabriken. Fabriken är, som vi har nämnt, nybyggd och hela produktionen är optimerad för att korta ner monteringstiderna och höja kvalitén ytterligare för hela produktsortimentet.

Här kommer några bilder som vi tog under rundvandringen.

 

 

Swepac FB 450

På denna bild nedan ser ni en nymonterad FB 450, denna maskin är storsäljare och en stor kundfavorit hos oss på Nordisk Maskin.

 

Kort information om Swepac FB 450:

Swepac FB 450 är dieseldriven markvibrator med framåtväxel och bakåtväxel. Vibratorsystemet är helhydrauliskt och gånghastigheten regleras steglöst från det ergonomiskt avvibrerade handtaget. Bottenplattan är av Hardoxplåt och dess chassi och ram är varmförzinkat.

Teknisk specifikation FB 450:

 • Vikt, netto: 445 kg
 •  Bredd bottenplatta: 700 mm
 •  Höjd max/min: 1235 mm/1030 mm
 •  Längd, max/min: 1830 mm/1180 mm
 •  Drivmotor: Yanmar L 100N
 •  Bränsletank: 5,4 liter
 •  Bränsle: Diesel
 •  Motoreffekt max: 7 kW (9,5 hk)
 •  Centrifugalkraft: 60 kN
 •  Frekvens: 72 Hz
 •  Gånghastighet: 0 – 25 m/min
 •  Hand/arm vibrationer HAV: 2,6 m/s2
 •  Garanterad ljudeffektnivå LWA: 108 dB (A)
 •  Ljudtryck vid operatör, OP: 93 dB (A)
 
 
Vi på Nordisk Maskin tackar Swepac för en intressant och lärorik dag och vi hoppas vi ses snart igen.Om du som kund har några frågor om Swepac produkter är ni alltid välkomna att kontakta våran kunniga kundtjänst på telefon nummer 0589-102 32 eller via mej info@nordiskmaskin.advago.se. Tack för att ni läst detta inlägg och på återseende.